ИЗБОР НА ЕЗИК


БЮЛЕТИН

Бюлетин, Брой 02/2018


НОВИНИ

Заповядайте на Международното Туристическо Изложение, Берлин 2018г. на щанда на Европейската Комисия, 6-11 Март 2018г.

>>>>> Още по темата

Den Cupid: Проведе се третото по ред обучение в италианския град Кори

>>>>> Още по темата

СТАРТИРА ЕЖЕГОДНАТА КАМПАНИЯ „ЧИСТА ОКОЛНА СРЕДА 2018”

>>>>> Още по темата

Екипът на АБЧО изготви профил на Черноморския регион, описващ сегашното състояние на споделеното финансиране (crowdfunding) в региона

>>>>> Още по темата

DEN-CuPID: 4 ДНЕВЕН ОБУЧИТЕЛЕН СЕМИНАР В Трикала (Гърция)

>>>>> Още по темата


ВИДЕО § ГАЛЕРИЯ

Интегрираното местно планиране на устойчиви политики като възможност пред Черноморските общини

Устойчивото и интегрирано планиране на местни политики бе основен акцент в провелото се дву-дневно обучение на тема: „Хармонизирано планиране на енергийните и транспортните планове в общините“, организирано от Асоциацията на Българските Черноморски Общини съвместно с енергийна агенция Добрич на 25-26 април 2017г. във Варна. Обучението бе организирано в рамките на европейския проект „SIMPLA – Устойчива интегрирано планиране на местни енергийни политики“, който дава възможност на общините да се възползват и да актуализират своите планове за енергийна ефективност и транспорт.

20170425_143433_400

Обучението е част от предложения интегриран курс, който обхваща присъствени обучения и уебинари, както и специализирана подкрепа в разработването и актуализирането на местните планове и програми.

Експерти и специалисти от черноморски общини се запознаха в детайли с новите моменти в разработването на енергийните и транспортните планове в съответствие с Европейската Инициатива Споразумение на Кметовете, която задължава присъединените общини да постигнат високи нива на енергийни спестявания и използване на възобновяемата енергия с цел постигане на устойчивост в борбата с глобалното затопляне. Част от програмата на обучението бе свързана и с успешното създаване на екипи за ефективно планиране и управление на поликити, като фокусът бе насочен към използваните подходи за водене на преговори и разрешаване на конфликти. Лектори на обучението бяха част от екипа на проекта от българска страна, както и експерти от Черноморската регионална енергийна агенция и Института по медиация и извънсъдебно производство.

През месеците май и юни предстоят вторите сесии от обучителния курс, когато участващите експерти ще обсъждат конкретни мерки и дейности в изпълнение и актуализиране на местните планове за енергийна ефективност и транспорт.

Повече информация е налична на интернет страницата на проекта: www.simpla-project.eu

 


ОБЩИНИ

Аврен
Аксаково
Балчик
Белослав
Бургас
Бяла
Варна
Вълчи дол
Девня
Добрич-град
Долни чифлик
Дългопол
Каварна
Малко Търново
Несебър
Поморие
Приморско
Созопол
Суворово
Царево
ШаблаТЪРСЕНЕПОТРЕБИТЕЛ

Потребителско име:

Парола:

Регистрация
Забравена парола


 
 


КОНТАКТИ
Варна 9000
ул. “Преслав” 4
тел./факс: +359 52 600 266
+ 359 52 611 811
office@ubbsla.orgСертификат
ISO 9001 : 2000


© 2013, Асоциация на Българските Черноморски Общини

Copyright 2013 All rights reserved