ИЗБОР НА ЕЗИК


БЮЛЕТИН

Бюлетин, Брой 09/2017


НОВИНИ

ArtReefs: МЕЖДУНАРОДЕН СЕМИНАР ВЪВ ВАРНА, 10.10.2017г.

>>>>> Още по темата

DEN-CuPID: Първо издание на бюлетина по проекта!

>>>>> Още по темата

Харесайте HERMES във Facebook!

>>>>> Още по темата

DEN-CuPID: 5-дневен обучителен семинар в Сарагоса (Испания), 18-22.09.2017г.

>>>>> Още по темата

HERMES: AБЧО бе домакин на работна среща за брегоукрепване и превенция на ерозията на крайбрежията на Адриатическо, Егейско, Средиземно и Черно море

>>>>> Още по темата


ВИДЕО § ГАЛЕРИЯ

Предстои втори обучителен курс за общински експерти по SIMPLA в гр. Варна

Вторият двудневен обучителен курс в рамките на проект "SIMPLA - Устойчиво интегрирано планиране на местни енергийни политики" ще се проведе на 13-14 Юли 2017г. в Заседателната Зала на Областна Администрация - Варна.

Фокусът на обучението ще бъде насочен върху процеса на планиране и изпълнение на Плановете за Действие за Устойчива Енергия /ПДУЕ/ и Плановете за Устойчива Градска Мобилност /ПУГМ/ и възможности за тяхното хармонизиране, които общините следва да разработят в съответствие с европейските политики и националното законодателство.

По време на обучението ще бъдат представени основни законови предпоставки за стартиране процеса на планиране, по-специално при плановете за градска мобилност. Експерти ще споделят практически примери в разработването и изпълнението на енергийни и транспортни планове в някои европейски градове, които са показали видими и измерими резултати. Процесът на участие на заинтересованите лица, начините за тяхното активно привличане и ангажиране, начини на комуникация, управление на конфликти и решаването на спорове др. ще бъде част от двудневния семинар.

Обучението се основава на „Ръководството за хармонизирано планиране на енергията и мобилността", което бе разработено от партньорите в проекта в помощ на общините в разработването и изпълнението на интегрирани местни планове.

simpla_guidelines-book_interactive_1_400

За участие са поканени общински служители, експерти и специалисти, които участват пряко или косвено в разработването и изпълнението на плановете, програмите и мерките свързани с подобярване на енергийната ефективност, транспорта и опазване на околната среда.

ПРОГРАМА НА ОБУЧЕНИЕТО: >>>>>>


ОБЩИНИ

Аврен
Аксаково
Балчик
Белослав
Бургас
Бяла
Варна
Вълчи дол
Девня
Добрич-град
Долни чифлик
Дългопол
Каварна
Малко Търново
Несебър
Поморие
Приморско
Созопол
Суворово
Царево
ШаблаТЪРСЕНЕПОТРЕБИТЕЛ

Потребителско име:

Парола:

Регистрация
Забравена парола


 
 


КОНТАКТИ
Варна 9000
ул. “Преслав” 4
тел./факс: +359 52 600 266
+ 359 52 611 811
office@ubbsla.orgСертификат
ISO 9001 : 2000


© 2013, Асоциация на Българските Черноморски Общини

Copyright 2013 All rights reserved