ИЗБОР НА ЕЗИК


БЮЛЕТИН

Бюлетин, Брой 02/2018


НОВИНИ

Заповядайте на Международното Туристическо Изложение, Берлин 2018г. на щанда на Европейската Комисия, 6-11 Март 2018г.

>>>>> Още по темата

Den Cupid: Проведе се третото по ред обучение в италианския град Кори

>>>>> Още по темата

СТАРТИРА ЕЖЕГОДНАТА КАМПАНИЯ „ЧИСТА ОКОЛНА СРЕДА 2018”

>>>>> Още по темата

Екипът на АБЧО изготви профил на Черноморския регион, описващ сегашното състояние на споделеното финансиране (crowdfunding) в региона

>>>>> Още по темата

DEN-CuPID: 4 ДНЕВЕН ОБУЧИТЕЛЕН СЕМИНАР В Трикала (Гърция)

>>>>> Още по темата


ВИДЕО § ГАЛЕРИЯ

DIVERTIMENTO: Покана за експерти в областта на туризма и/или културното наследство

logo_divertimento_400

Европейският Проект DIVERTIMENTO - Разнообразяване на туристическите услуги в културното наследство и повишаване капацитета на МСП за тяхното предлагане в слабо населени и отдалечени райони" отправя покана към експерти в областта на туризма и/или културното наследство, които да вземат участие в Международния Комитет за Оценка и в учредяването на Асоциация на Туристическите Компании EUROTECHNICA.

ОПИСАНИЕ НА ПРОЕКТА
Проектът обединява усилията на 7 партньори от Гърция, Италия, Испания, Словения, България, Румъния и Турция и се финансира от Европейската Програма COSME за конкурентоспособност на малките и средните предприятия, Покана за предложения COS-TOUR-2015-3-04 Подкрепа на конкурентния и устоййчивия растеж в туризма, Област 2: Диверсифициране на европейските туристически услуги и продукти - популяризирайки транснационалните туристически продукти.
Проектът е насочен към диверсифициране на туристическите услуги в периферни области и предлагане на продукти и услуги в областта на културното наследство чрез подобряване на професионалните умения на микро- предприятията.
Напълно в съответствие с предизвикателствата на ЕС до 2020г. и новата посока на Европа, 7 периферни територии в участващите страни ще покажат добри практики в предлагането на висококачествени продукти от културното наследство.
Финалният продукт ще бъде т.нар Трилогия (Туристически Маршрут, електронна книга iBook и предложени интерактивни игри за опознаване на културното наследство), разработени на базата на иновативни технологии и опита на съотвените участващи територии. Значителен принос в популяризирането на тези продукти ще даде участието на Международния Търговски Панаир /ITB Berlin/ в Берлин, Германия през 2017г.

МЕЖДУНАРОДЕН КОМИТЕТ ЗА ОЦЕНКА
Международният Комитет за Оценка ще използва уменията и способностите на експертите в областта на туризма, културното наследство и комуникацията в предоставянето на качествени продукти и услуги и в разработването на основните продукти на проекта - Културния Маршрут EUROTHENTICA, електронната книга iBook и интерактивни игри и продобиването на търговска марка.

АСОЦИАЦИЯ НА ТУРИСТИЧЕСКИТЕ КОМПАНИИ EUROTHENTICA

Разработените продукти и резултати от проекта (102 инструменти и методологии) ще намерят своето място в предстоящото учредяване на Асоциация на Туристическите Предприятия EUROTHENTICA със седалище в Рим (Италия) и ще се търсят начини за тяхното мултиплициране и приложение в други територии и региони. Асоциация EUROTHENTICA ще бъде учредена в рамките на проекта в полза и подкрепа на туристическите МСП, структури на местни и регионални власти, министерства, местни общности, НПО, доброволци, професионални обединения и съюзи на територията на участващите държави.

ПРОФИЛ НА ЕКСПЕРТА
Настощата покана е отправена към експерти в областта на туризма, културното наследство, комуникацията и аудио-визуалните изкуства, независимо от образованието им да вземат участие в Международния Комитет за Оценка.
Насърчават се също и млади експерти с 3 години доказан опит в културното наследство, комуникацията, аудио-визуалните технологии, изкуства и др.


Желаещите трябва да попълнят автобиография в Европейския модел Europass.

Указания и примери за попълнена автобиография могат да бъдат намерени на:
http://europass.cedefop.europa.eu/documents/curriculum-vitae/templates-instructions

Автобиографиите следва да бъдат изпратени до г-жа Елена Симеонова, координатор на проекта в Асоциацията на Българските Черноморски Общини, е-мейл: assistant@ubbsla.org
Всички кандидати ще получат потвърждение за получената заявка за участие.


ОБЩИНИ

Аврен
Аксаково
Балчик
Белослав
Бургас
Бяла
Варна
Вълчи дол
Девня
Добрич-град
Долни чифлик
Дългопол
Каварна
Малко Търново
Несебър
Поморие
Приморско
Созопол
Суворово
Царево
ШаблаТЪРСЕНЕПОТРЕБИТЕЛ

Потребителско име:

Парола:

Регистрация
Забравена парола


 
 


КОНТАКТИ
Варна 9000
ул. “Преслав” 4
тел./факс: +359 52 600 266
+ 359 52 611 811
office@ubbsla.orgСертификат
ISO 9001 : 2000


© 2013, Асоциация на Българските Черноморски Общини

Copyright 2013 All rights reserved