ИЗБОР НА ЕЗИК


БЮЛЕТИН

Бюлетин, Брой 02/2018


НОВИНИ

Заповядайте на Международното Туристическо Изложение, Берлин 2018г. на щанда на Европейската Комисия, 6-11 Март 2018г.

>>>>> Още по темата

Den Cupid: Проведе се третото по ред обучение в италианския град Кори

>>>>> Още по темата

СТАРТИРА ЕЖЕГОДНАТА КАМПАНИЯ „ЧИСТА ОКОЛНА СРЕДА 2018”

>>>>> Още по темата

Екипът на АБЧО изготви профил на Черноморския регион, описващ сегашното състояние на споделеното финансиране (crowdfunding) в региона

>>>>> Още по темата

DEN-CuPID: 4 ДНЕВЕН ОБУЧИТЕЛЕН СЕМИНАР В Трикала (Гърция)

>>>>> Още по темата


ВИДЕО § ГАЛЕРИЯ

DEN-CuPID: 5-дневен обучителен семинар в Сарагоса (Испания), 18-22.09.2017г.

den-cubid-logo_cities_400

В рамките на проект „DEN-CuPID: Електронно-обучителна мрежа за насърчаване изпълнението на проекти за културно наследство“ са предвидени поредица от обучeния на заинтересованите страни в областта на културата.  Събитията ще се проведат през 2017г. - 2018г. в следните градове:

  • 18-22 септември 2017г.:  Сарагоса, Испания: Al-Jaferia Palace
  • 2-8 декември 2017г.: Трикала, Гърция: The Mill of the Elves
  • 18-23 февруари, 2018г.: Рим, Италия: Out of Rome (cultural itineraries) 
  • 14-19 май 2018 г.: Варна, България: Проучване на културното наследство във Варна

Основната концепция на обучителните семинари е да се представят практически подходи и опит в реално време в проектирането и разработването на проекти и насърчаването на предприемачеството в областта на местните културни ценности и/или културни събития.

Според методологията за обучение по проекта, участниците могат да изберат два от гореспоменатите семинари, в които да вземат участие, въз основа на техните нужди и бъдещи проекти, които биха желали да реализират. Например, ако фокусът на организацията е върху изграждането на паметници и музеи, те би следвало да изберат да участват в семинарите в Сарагоса и Варна, а ако фокусът е върху "меките" мерки за подобряване, т.е. събития, промоции, културни маршрути, медии и т.н., те могат да изберат семинарите в Трикала и Рим.

Семинарите ще включват теоретична част, по време на която ще бъдат преподавани основните принципи на управление на културното наследство и практическа част. По този начин обучаемите ще имат възможност да придобият ноу-хау и да съблюдават най-добрите практики за дългосрочно планиране и управление на културното наследство и за устойчиво местно развитие от различни страни от ЕС. Така те ще разширяват своята перспектива и мрежа от източници за обмен на информация.

Повече информация за обучителните семинари може да намерите: http://den-cupid.eu/en/2017/07/03/call-for-participation-in-den-cupid-training-activities/

Проект DEN-CuPID е стратегическо обединение на асоциации на местни власти, МСП и образователни институции от Гърция, Италия, България и Испания, който цели да повиши уменията на заинтересованите лица за подобряване на предприемачеството в сферата на културата.

erasmus_logo_400Проектът се финансира по Програма Еразъм, Ключова дейност 2: Сътрудничество за иновации и обмен на добри практики и периода на изпълнение е от м. Септември 2016г. до м.  Август 2019г.

 

 

 

 


ОБЩИНИ

Аврен
Аксаково
Балчик
Белослав
Бургас
Бяла
Варна
Вълчи дол
Девня
Добрич-град
Долни чифлик
Дългопол
Каварна
Малко Търново
Несебър
Поморие
Приморско
Созопол
Суворово
Царево
ШаблаТЪРСЕНЕПОТРЕБИТЕЛ

Потребителско име:

Парола:

Регистрация
Забравена парола


 
 


КОНТАКТИ
Варна 9000
ул. “Преслав” 4
тел./факс: +359 52 600 266
+ 359 52 611 811
office@ubbsla.orgСертификат
ISO 9001 : 2000


© 2013, Асоциация на Българските Черноморски Общини

Copyright 2013 All rights reserved