ИЗБОР НА ЕЗИК


БЮЛЕТИН

Бюлетин, Брой 02/2018


НОВИНИ

Заповядайте на Международното Туристическо Изложение, Берлин 2018г. на щанда на Европейската Комисия, 6-11 Март 2018г.

>>>>> Още по темата

Den Cupid: Проведе се третото по ред обучение в италианския град Кори

>>>>> Още по темата

СТАРТИРА ЕЖЕГОДНАТА КАМПАНИЯ „ЧИСТА ОКОЛНА СРЕДА 2018”

>>>>> Още по темата

Екипът на АБЧО изготви профил на Черноморския регион, описващ сегашното състояние на споделеното финансиране (crowdfunding) в региона

>>>>> Още по темата

DEN-CuPID: 4 ДНЕВЕН ОБУЧИТЕЛЕН СЕМИНАР В Трикала (Гърция)

>>>>> Още по темата


ВИДЕО § ГАЛЕРИЯ

DEN-CuPID: 4 ДНЕВЕН ОБУЧИТЕЛЕН СЕМИНАР В Трикала (Гърция)

Четирима български представители взеха участие във втория обучителен семинар по проект „DEN-CuPID: Електронно-обучителна мрежа за насърчаване изпълнението на проекти за културно наследство", по който български портньор е Асоциацията на българските черноморски общини. Събитието се проведе от 4-ти до 7-ми декември 2017 г. в гр. Трикала, Гърция в Музея на гръцката бузуки легенда Василис Цицанис (Tsitsanis Museum). Домакин на форума бе E-TRIKALA - водещ партньор по проекта. Участваха 16 обучаеми от страните на останалите проектни партньори - Италия, Испания, Гърция.

den_cupid_workshop_trikala_01_400

Основната концепция на обучителните семинари е да се предоставят практически подходи и опит в проектирането, разработването и изпълнението на проекти за местните културни ценности и/или културни събития.
В тази връзка домакините представиха цялостната концепция по изграждането и експлоатацията на Коледен овеселителен парк „Мелницата на елфите" в гр. Трикала.

den_cupid_trikala_04_400

den_cupid_trikala_03_400

Това е съвместен проект на община Трикала и управляваното от нея дружество -E-TRIKALA, в рамките на който е реновирана и отворена за посетители старата градска мелница. Около нея е изграден коледен овеселителен парк, който приема гости от цялата страна, с което гр. Трикала е обявен за коледна столица на Гърция. Така историческото местно наследство е превърнало съвременния град в притегателно място за хиляди туристи.
По време на семинара обучаващите се представиха проекти от своите градове, свързани с развитие и рекламиране на местното културно-историческо наследство.

Организаторите бяха поканили редица лектори, които теоретично запознаха участниците с основните стъпки за успешно проектиране и изпълнение на проекти в областта на културното наследство:
- Мариета Папаконстантину и Лора Тапини от университета в Патра представиха различните видове анализи: SWOT и PESTEL и как да се използват при разработването на проекти за културно-историческото наследство;
- Не по-малък интерес сред обучаемите предизвикаха промотираните от г-н Лукас Вавицас от Е-trikala дейности за популяризиране на „Мелницата на елфите".
- Г-жа Вивиана Ставропулу от E-Trikala представи финансовия мениджмънт на Коледния овеселителен парк.
- Ролята на заинтересованите страни в успешното управление на културното наследство бе представена от г-жа Афродити Камара от „Наследството на времето".
Практическата част на обучението включваше посещение на монашеските комплекси на скалите в местността Метеора вписана в списъка на ЮНЕСКО за световно наследство и на Коледния овеселителен парк „Мелницата на елфите".

Участниците разработиха два примерни проекта за изграждане на подобни на Коледния овеселителен парк в Трикала в техните градове.

Следващият обучителен семинар ща са проведе през м. февруари 2018 г в Рим.


ОБЩИНИ

Аврен
Аксаково
Балчик
Белослав
Бургас
Бяла
Варна
Вълчи дол
Девня
Добрич-град
Долни чифлик
Дългопол
Каварна
Малко Търново
Несебър
Поморие
Приморско
Созопол
Суворово
Царево
ШаблаТЪРСЕНЕПОТРЕБИТЕЛ

Потребителско име:

Парола:

Регистрация
Забравена парола


 
 


КОНТАКТИ
Варна 9000
ул. “Преслав” 4
тел./факс: +359 52 600 266
+ 359 52 611 811
office@ubbsla.orgСертификат
ISO 9001 : 2000


© 2013, Асоциация на Българските Черноморски Общини

Copyright 2013 All rights reserved